Image

SSM handlas på noteringskursen

Bolag På torsdagen inleddes handeln med SSM-aktien på Stockholmsbörsens Mid Cap-lista. De första avsluten gjordes på erbjudandepriset, som fastställdes till 59 kronor per aktie.
Publicerad den 6 April 2017
Mattias Roos. Bild: SSM
Mattias Roos.

Erbjudandepriset på 59 kronor per aktie motsvarar ett marknadsvärde på bolaget om cirka 2 316 miljoner kronor.

Cirka 5 000 investerare har tilldelats aktier i SSM och alla investerare som anmält sig för förvärv av aktier inom Erbjudandet till allmänheten i Sverige har tilldelats aktier.

Vd Mattias Roos köper en procent av det totala antalet aktier i bolaget före erbjudandet, till erbjudandepriset, vilket innebär att han köper för 18 miljoner kronor.

Efter erbjudandets genomförande, förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, kommer huvudägarna Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand att inneha 67 procent av det totala antalet aktier i SSM.

Mattias Roos, vd:
- Vi är mycket glada över det positiva mottagande som vi fått från såväl kvalitativa cornerstone-investerare som institutionella investerare – både i Sverige och i utlandet – samt från allmänheten. Det är särskilt glädjande att omkring 90 procent av våra medarbetare numera är aktieägare i SSM. Det är en bekräftelse på vår ledande marknadsposition, bolagets kvalitet och vår förmåga att generera lönsam tillväxt. Med ytterligare finansiell styrka och tillgång till kapitalmarknaden är SSM väl rustat för att tillvarata de tillväxtmöjligheter vi ser på marknaden. Noteringen är ett viktigt steg för SSM och tillsammans med samtliga medarbetare ser jag mycket fram emot att realisera våra ambitioner framöver tillsammans med såväl våra befintliga som nya aktieägare.

Anders Janson, styrelseordförande för SSM:
- En börsnotering ska ses som en kvalitetsstämpel för verksamheten till gagn för SSM:s samtliga intressenter.Vi välkomnar våra nya aktieägare och ser fram emot att fortsätta att utveckla SSM i en noterad miljö.

Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand, grundare och huvudägare till SSM:
- Vi är oerhört stolta över att vårt bolag nu tar steget in på börsen och att vi därmed kan sprida ägandet i SSM till såväl allmänheten som institutionella investerare. Genom detta skapas de bästa förutsättningarna för att SSM ska kunna fortsätta att utvecklas framgångsrikt även framöver.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige