Image

SPP går ur NREP-fond – säljer för 854 miljoner

Transaktioner SPP Fastigheter har, som ett led i sin process av att avyttra sina indirekta fastighetsinnehav i onoterade strukturer, sålt sina 47,5 procent i NREP Logistics AB till danska PFA Pension. Det totala värdet av transaktionen som handlades på substansvärde, var 854 miljoner kronor inklusive icke draget kapital.
Publicerad den 18 Juni 2013
Marita Loft Bild: SEB
Marita Loft

NREP Logistics AB lanserades av Nordic Real Estate Partners i mars 2010 och har idag en portfölj bestående av totalt 25 fastigheter i Sverige, Danmark och Finland. Portföljen har ett värde på 3,6 miljarder kronor och väntas nå fyra miljarder kronor när fonden är fullallokerad.

- Vi är mycket nöjda med att kunna sluta avtal med en så professionell och kvalificerad investerare som PFA. NREP Logistics är en högavkastande fond förvaltad av ett mycket kompetent team och jag är övertygad om att PFA kommer att bli nöjda med sin investering, säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter och förvaltare av SPP:s realinvesteringsmandat

- Den här investeringen är helt i linje med vår strategi att öka vår internationella indirekta fastighetsexponering. NREP Logistics har en unik portfölj av moderna logistikfastigheter och fondens höga stabila direktavkastningsnivå är mycket attraktiv i dagens lågräntemiljö, säger PFA Ejendommes vd Michael Bruhn.

Custor Capital var rådgivare till SPP och ansvariga för försäljningsprocessen. Custor har genom sitt internationella nätverk varit i kontakt med intressenter från såväl Norden som andra delar av världen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige