Image

Splittring om 700-miljonersprojekt

PROJEKT Det planerade jätteprojektet i Jönköping, Atollen, har drabbats av ett avhopp. Anledningen är att man har olika syn på när projektet ska sättas igång.
Publicerad den 3 Mars 2008

Det är köpcentrumägaren Steen & Ström som nu drar sig ur projektet. Anledningen är att GE Real Estate Norden vill starta projektet per omgående, men Steen & Ström vill uppnå en viss uthyrningsgrad innan man sätter igång.

På GE Real Estate Norden är tongångarna lätt upprörda:
- Deras agerande saknar motstycke, säger Lennart Sten, vd för GE Real Estate Norden, till Byggvärlden.

På Steen & Ström är man av en annan uppfattning, och menar att man inte alls dragit sig ur projektet.
- Det är en felaktig beskrivning att vi backat ur projektet. Vi har kommit till en punkt i förhandlingarna där vi inte kommer vidare, säger Wilner Anderson, vd för Steen & Ström i Sverige till Byggvärlden.

Men på GE Real Estate Norden letar man redan efter en ersättare till Steen & Ström, och det måste gå fort, hittar man ingen inom tre månader förlorar man kontraktet med Jönköpings kommun. Men Lennart Sten på GE Real Estate Norden har inte gett upp hoppet.

-Nej, vi försöker hitta en annan samarbetspartner. Vi för en dialog med flera stycken och jag har gott hopp om att kunna komma överens med någon av dem, säger Lennart Sten till Byggvärlden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige