Image
Oslo.
Oslo. Bild: CC by 2.0: Lars Plougmann

SPG köper i Oslo

Transaktioner Scandinavian Property Group (SPG) har förvärvat Hedmarksgata 13-15 i Oslo från Daimyo Eiendom AS. Fastigheten består i dag av en byggnad om totalt 8 800 kvadratmeter med kommersiell verksamhet där SATS är största hyresgäst. Tidigare i höst blev en ny detaljplan antagen som ger möjligheten att konvertera fastigheten till bostäder. Den antagna detaljplanen möjliggör tillskapandet av cirka 7 000 kvadratmeter BOA.
Publicerad den 18 November 2019

– Vi är väldigt nöjda med att ha köpt en fastighet med unik belägenhet mitt emellan Kampen och Vålerenga i Oslo, säger Knut Holte, Managing Partner SPG.
– De senaste åren har det varit lite utveckling av nya bostäder i denna delen av stan. Med gångavstånd till centrum och Bjørvika, närhet till offentlig transport samt nya Jordal Amfi Arena, har denna fastigheten egenskaper som vi menar lämpar sig särskilt bra för bostadsutveckling.

SPG planerar att bygga 90 – 95 lägenheter på fastigheten. Bostäderna som skall erbjudas i projektet kommer utvecklas och anpassas till flera potentiella kundgrupper – från unga förstagångsköpare till aktiva vuxna. Projektet planeras för säljstart under hösten 2020.
– Med sin själ och historia har Kampen och Vålerenga de senaste åren blivit mycket populära bostadsområden. Detta önskar vi bevara och ytterligare förädla i vårt planerade bostadsprojekt på Hedmarksgata, säger Holte.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige