Image

Specialfastigheter säljer till Örebro kommun

Transaktioner Specialfastigheter säljer Ekeskolan och Birgittaskolan till Örebro kommun för 225 miljoner kronor.
Publicerad den 10 December 2013
Annons
Image
Håkan Steinbüchel Bild: Eddie Ekberg
Håkan Steinbüchel

Ekeskolan, fastigheten Eriksberg 2, är belägen strax söder om centrala Örebro, cirka fem kilometer från centrum, i bostadsområdet Adolfsberg. Fastigheten är uthyrd till Specialpedagogiska skolmyndigheten. Totala uthyrbara arean uppgår till 7 247 kvadratmeter, varav 595 kvadratmeter utgörs av bostäder. Den totala tomtarealen uppgår till 141 845 kvadratmeter.

Birgittaskolan, fastigheten Tofsmesen 1, är belägen i den östra delen av Örebro, cirka en kilometer öster om Stadsbiblioteket och södra järnvägsstationen. Fastigheten är uthyrd till Specialpedagogiska skolmyndigheten samt till Örebro kommun. Totala uthyrbara arean uppgår till 9 310 kvadratmeter. Den totala tomtarealen uppgår till 19 376 kvadratmeter.

-Försäljningen är ett led i att ytterligare renodla Specialfastigheters fastighetsbestånd med fokus på hyresgäster med höga säkerhetskrav. Vi ser Örebro kommun som en mycket bra och långsiktig ägare till dessa fastigheter, säger Specialfastigheters tillförordnade vd Håkan Steinbüchel.

- Birgittaskolan och Ekeskolan är viktiga verksamheter för Örebro och det känns naturligt för kommunen att äga skolfastigheter. Birgittaskolan ligger dessutom i ett centralt område som inom de närmaste åren kommer omvandlas och bli en helt ny stadsdel i innerstaden, vilket gör det än mer angeläget för Örebro kommun att äga fastigheten, säger Björn Sundin, kommunalråd och ordförande i Programnämnd Samhällsbyggnad i Örebro kommun.

Savills har varit säljarens rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige