Image

Sparbössan köper sitt tredje hotell

TRANSAKTIONER Sparbössan köper fastigheten Havssvalget 15 på Storgatan 6 på Östermalm. Fastigheten ligger mitt emot Svenskt Näringsliv och innehåller hotellet Clarion Collection Hotel Wellington. Det är ett hotell om drygt 2 000 kvadratmeter med 60 rum som drivs i samarbete med Choice Hotels.
Publicerad den 9 Mars 2010

- Denna fastighet har ett välskött och väletablerat hotell med ett bra läge på Östermalm. Vår erfarenhet är att effektiva och välbelägna mindre hotell över tiden har goda förutsättningar på Stockholms hotellmarknad. Vi gör denna investering med vetskap om ett ökat utbud av hotell de närmaste åren, säger Leif Garph vd för Sparbössan Fastigheter.

- Vi har nu tre välbelägna hotell i centrala Stockholm men vår ambition är inte att bygga ett renodlat hotellbolag. Dessa tillgångar kommer att utgöra ett komplement i ett större fastighetsinnehav. Vårt mål är att successivt bygga upp ett bestånd med kommersiella fastigheter i Stockholmsområdet till en volym om cirka tre miljarder, säger Leif Garph.

Fastigheten förvärvas från Strömma Turism & Sjöfart AB, som ägs av den finländska finanssläkten von Rettig, och tillträds under mars månad. Förvärvspriset motsvarar en avkastning om drygt sex procent.

Sparbössan Fastigheter AB ägs av familjerna Douglas och Nordström och har idag ett fastighetsinnehav med kontor och hotell i centrala Stockholm om drygt en halv miljard kronor.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige