Image

Spadtag för Peabs första Kombohus

Bygg/Arkitektur I förra veckan inleddes byggnationerna av Peab PGS Kombohus Mini Capella, i både Strömstad och Sölvesborg.
Publicerad den 12 Oktober 2015
Det första spadtaget i Strömstad: Peter Dafteryd, kommunstyrelsens ordförande, Kurt Eliasson, vd för Sabo, Anders Olsson, styrelseordförande i Strömstadsbyggen och Jesper Göransson, vd för Peab. Bild: Peab
Det första spadtaget i Strömstad: Peter Dafteryd, kommunstyrelsens ordförande, Kurt Eliasson, vd för Sabo, Anders Olsson, styrelseordförande i Strömstadsbyggen och Jesper Göransson, vd för Peab.

Strömstadbyggen var först ut att avropa Sabos Kombohus Mini Capella från Peab PGS i våras. Nu har det första spadtaget tagits för de 46 lägenheter som Strömstadsbyggen tillsammans med Peab PGS bygger i Strömstad.

Även Sölvesborgshem har påbörjat Mini Capella-Kombohus.

- Det är akut bostadsbrist i landet och utmaningen ligger i att hitta resurser. Våra politiker behöver ha längre perspektiv för en stabilare bransch, säger Jesper Göransson, Peabs vd.

Peab PGS är ett bolag i Peab-koncernen som tillverkar och levererar nyckelfärdiga flerfamiljshus. PGS industriella byggande omfattar hela processen från utveckling, marknad och tillverkning till slutmontage.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Alingsås har alla förutsättningar att bli en riktigt attraktiv och växande stad"

Sverige Göteborg firar 400 år med pompa och ståt 2021. Men redan i dag är det dags för ett 400-årsfirande i Västsverige. Inför Alingsås jubileum frågade Fastighetssverige stadens store fastighetsson, Ola Serneke, om synen på sin hemstad, hur det är att verka i staden som fastighetsbolag och hur han ser på Alingsås framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY