Image
Sophia Mattsson-Linnala.
Sophia Mattsson-Linnala. Bild: Axel Ohlsson

Sophia Mattsson-Linnala lämnar som vd för Rikshem

Bolag Rikshems styrelse och Sophia Mattsson-Linnala har kommit överens om att Sophia Mattsson-Linnala lämnar rollen som vd för Rikshem den 31 oktober 2019. Processen för att rekrytera ny vd inleds omgående.
Publicerad den 10 September 2019

– Styrelsen vill tacka Sophia för de insatser hon gjort som vd för Rikshem. Hon har lyckats med utmaningen att förändra bolaget från transaktionsintensivt med ett mycket stort fokus på tillväxt till ett företag som står väl rustat för framtiden med en stark grundplattform och en stabil förvaltningsorganisation. Rikshem har nu kommit till en punkt där det är rätt tid att ta in en ny vd, då verksamheten framöver behöver inriktas mer på att utveckla fastighetsbeståndet och arbeta aktivare med investeringsverksamheten, vilket skapar behov av ett mer affärsdrivet ledarskap, säger Bo Magnusson, styrelseordförande för Rikshem.
– Det har varit en omfattande förändringsresa som vi gjort på Rikshem. Jag är stolt över att när bolaget nu går in i nästa fas gör man det på stabil grund där vi bland annat ökat fokus på förvaltning, arbetar långsiktigt med områdesutveckling och förstärkt projektorganisationen. Rikshem är ett företag som behövs och som gör skillnad för många människor, säger Sophia Mattsson-Linnala, vd för Rikshem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige