Image

Sollentunahem vill sälja tre portföljer

Bolag Sollentunahem vill sälja nästan 2 000 lägenheter. Styrelsen har tagit beslut om hur bolagets fastigheter ska delas upp. Försäljningen ska ske genom tre bolag.
Publicerad den 23 Maj 2017

För att möta behovet av fler bostäder i Sollentuna gav Sollentuna kommunfullmäktige i uppdrag till AB Sollentunahem att bygga 1 500 nya hyresrätter. För att frigöra finansiella resurser till nybyggnation av hyresrätter samt till investeringar i bland annat förskolor, skolor och omsorgsfastigheter har Sollentunahem även fått uppdraget att sälja cirka 2000 hyreslägenheter.

Sollentunahem delas nu upp i fem bolag, där tre bolag kommer att innehålla de fastigheter med totalt cirka 2 000 lägenheter som ska säljas.

Bolaget Sollentuna kommunfastigheter AB tar över ansvaret för skolor och andra kommunala verksamhetsfastigheter.

AB Sollentunahem får i och med denna delning ett mer renodlat uppdrag att bygga, förvalta och utveckla hyresbostäder samtidigt som de aktivt ska bidra till trygghets- och integrationsarbetet i bostadsområdena.

Fastigheterna som ska säljas delas upp i tre olika bolag som säljs i omgångar. Bolagen heter Sollentunafastigheter 1 AB, Sollentunafastigheter 2 AB och Sollentunafastigheter 3 AB. Målet är att de bolagen ska vara sålda senast år 2023.

- Vi har nu tagit ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen av Sollentuna. Utifrån beslutet som Sollentunahem har tagit idag kan vi nu gå vidare i processen för att kunna bygga såväl 1500 nya hyreslägenheter som nya skolor och omsorgsboenden. Nästa steg är att hitta hyresvärdar som är beredda att tillsammans med kommunen ta ett långsiktigt ansvar för tryggheten och Sollentunas utveckling, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

Sollentunafastigheter 1 innehåller 538 lägenheter, omfattande 34 215 kvadratmeter och 69 lokaler om 2 997 kvadratmeter. Beståndet ligger framför allt i Rotebro och Rotsunda.

Sollentunafastigheter 2 innehåller 736 lägenheter, omfattande 48 745 kvadratmeter och 55 lokaler om 6 429 kvadratmeter. Beståndet ligger framför allt i Edsberg.

Sollentunafastigheter 3 innehåller 612 lägenheter, omfattande 40 297 kvadratmeter och 135 lokaler om 14 492 kvadratmeter. Beståndet ligger framför allt i Häggvik och Tureberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige