Image

Solar Egg kan bli Building of the Year

Sverige Nu är det klart att Riksbyggens Solar Egg, av konstnärsduon Bigert & Bergström, kvalificerat sig för tävlingen ”Building of the year” i kategorin ”Small Scale Architecture”. Tävlingen arrangeras årligen av ArchDaily, en webbplats för arkitekter över hela världen och med 13 miljoner besökare varje månad.
Publicerad den 25 Januari 2018
Solar Egg. Bild: Riksbyggen
Solar Egg.

– Det är fantastiskt roligt och det ska bli mycket spännande att följa tävlingen. Tävlingen sammanfaller också med att vi inom kort ska ta det första spadtaget för Brf Fjällvyn i Kiruna, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Bostad Stockholm/Uppsala/Norr.

Solar Egg för Riksbyggen har tidigare tagit emot det prestigefyllda designpriset Red Dot Award, Stålbyggnadspriset 2017 och har också vunnit German Design Award. Det har även belönats med silver i Svenska Designpriset och brons i London International Awards.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige