Image
Nya tingsrätten i Hudiksvall.
Nya tingsrätten i Hudiksvall. Bild: Wester + Elsner

Smedjan och Serneke bygger tingsrätt i Hudiksvall

Bygg/Arkitektur Serneke har skrivit avtal med Smedjan Samhällsfastigheter AB om att bygga ny tingsrätt i Hudiksvall. Kontraktet är värt cirka 80 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Juli 2020

Avtalet gäller en totalentreprenad för den nya tingsrätten i Hudiksvall och omfattar dels en nybyggnad på cirka 2 400 kvadratmeter, dels en ombyggnad av en befintlig del på cirka 1 300 kvadratmeter samt tillhörande markarbeten. Smedjan Samhällsfastigheter blir långsiktig ägare av fastigheten med Domstolsverket som hyresgäst.

– Det är alltid väldigt tillfredsställande att få bygga för ännu en viktig samhällsfunktion i vår region. Vi har god erfarenhet i bolaget av att bygga för rättsväsendet med de krav detta ställer och ser fram emot att leverera ett gott resultat åt Domstolsverket och Smedjan Samhällsfastigheter, säger Joakim Sidfeldt, arbetschef på Serneke.

– Det känns mycket bra att vi nu kan påbörja byggnationen av Hudiksvalls Tingsrätt. Med Serneke som partner känner vi stor trygghet i att vi kommer erbjuda mycket fina lokaler för tingsrätten, dess personal och besökare. Med Hudiksvall påbörjar dessutom bolaget sin plan att växa inom samhällsfastigheter, säger Henrik Fredriksson, vd på Smedjan Samhällsfastigheter AB.

Smedjan Samhällsfastigheter är gamla Perol Fastigheter 2 som byter namn i samband med en intern aktieöverlåtelse. Genom transaktionen blir Hudiksvallsbaserade projektutvecklingsbolaget ROPH Invest AB majoritetsägare i bolaget och ROPH kommer tillsammans med Olofsson Invest AB att utveckla verksamheten vidare.

Tingsrättsprojektet i Hudiksvall har skapat flera nya affärsmöjligheter för Smedjan Samhällsfastigheter AB och bolaget arbetar för närvarande med ett antal intressanta objekt i andra städer.

Byggstart är planerad till september i år och projektet beräknas vara slutfört i början av sommaren 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige