Image
Peter Strand, vd för SLP.
Peter Strand, vd för SLP. Bild: SLP

SLP och Helsingborgs stad etablerar nytt område

Bygg/Arkitektur Swedish Logistic Property har för avsikt att tillsammans med markägaren och Helsingborgs stad etablera verksamhet i området Norra Ekeberga i Helsingborg. Verksamhetens inriktning blir lager och logistik.
Publicerad den 23 September 2021

SLP vill skapa en grön och hållbar logistikdestination med miljöcertifierade fastigheter. En avsiktsförklaring har beslutats i kommunstyrelsen i Helsingborg och ett visionsarbete skall startas upp snarast.

– Helsingborg vill fortsatt vara det framgångsrika nav för logistik i Sverige som vi byggt upp under senare år. Här är närheten till E6/E4, hamnen och kontinenten centrala noder. Norra Ekeberga är med sitt geografiska läge ett högintressant område att utveckla vidare för framtidens gröna hållbara och cirkulära logistiklösningar, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

– Helsingborg ska vara den ledande klimatsmarta logistiknoden i Sverige. För Helsingborgs del innebär satsningen på Norra Ekeberga många nya arbetstillfällen. Logistikbranschen blir alltmer högteknologisk och på senare år kräver den allt högre kompetenser. Initialt innebär det 200 - 300 stycken arbetstillfällen, men på sikt 1000-tal. Utbyggnaden kommer att ge arbetstillfällen som är allt från instegsjobb till högkvalitativt logistikarbete, säger Jan Björklund (S), oppositionsråd i Helsingborg.

– Konsumtionsmönstret i samhället har ändrats. Vi köper allt mer på nätet och detta gör att efterfrågan på logistikområden är stor. För SLP är Norra Ekeberga ett område med stor potential som vi ser fram emot att utveckla tillsammans med Helsingborgs stad, säger Peter Strand, VD Swedish Logistic Property.

Området Norra Ekeberga är drygt 800 000 kvadratmeter stort och ligger längs E6:ans sträckning i Helsingborgs kommun. Området är markerat som logistik- och lagerområde i nuvarande och för framtida utveckling i kommande översiktsplan.

En fördjupad åtgärdsvalsstudie (ÅVS) tillsammans med Trafikverket för området är gjord.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY