Image
Bild: SLP

SLP köper i Malmö och bygger nytt

Transaktioner SLP fortsätter sin planerade tillväxtresa och har nu förvärvat en byggklar tomt längs yttre ringvägen (E6) i Malmö. Fastigheten har ett utmärkt logistikläge och har en yta om cirka 11 000 kvadratmeter. Inom fastigheten planerar SLP nu för nybyggnation med cirka 5 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Publicerad den 25 Mars 2020

– I en turbulent fastighetsmarknad är vi glada för att kunna följa vår förvärvsstrategi. Vi tror och hoppas att vår långsiktighet, vår finansiella styrka och våra korta beslutsvägar fortsatt kommer att ge oss fördelar i de förvärvsprocesser vi är inne i, säger Peter Strand som är styrelseordförande i SLP.

Dialoger med ett flertal intressenter är igång och fastigheten beräknas vara uppförd och inflyttningsklar redan under hösten 2021 för att möta den stora efterfrågan.
– Byggklar mark i Malmö har blivit en bristvara och att vi nått fram med ett förvärv av mark för nyproduktion på detta läge är viktigt för vår fortsatta expansion i Malmöområdet. Vi ser en stor potential i fastigheten och är glada över att kunna erbjuda nya och befintliga kontakter en bra expansions- och etableringsmöjlighet i Malmö, fortsätter Peter Strand.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige