Image
Peter Strand, vd för SLP.
Peter Strand, vd för SLP. Bild: SLP

SLP förvärvar fastighet och inleder byggnation i Södertälje

Transaktioner SLP har idag förvärvat och tillträtt fastigheten Tveta-Valsta 4:9 i Södertälje kommun. Fastigheten kommer att bebyggas med en logistikbyggnad med beräknad inflyttning första kvartalet 2023 på totalt cirka 6 500 kvadratmeter. Alfa Quality Moving AB är hyresgäst och hyr hela logistikfastigheten fram till 31 januari 2035 och bashyran uppgår till cirka 6,8 miljoner kronor. Fastigheten medger ytterligare möjlighet att bebygga med cirka 5 000 kvadratmeter. Säljare är Ätteläggen Invest AB.
Publicerad den 30 April 2022

– Med färdigt bygglov och upphandlad totalentreprenad har vi möjlighet att snabbt färdigställa en ny logistikfastighet i ett bra läge väster om Södertälje centrum och närhet till E20 och E4. Vi bygger till en hyresgäst i Alfa Quality Moving AB som vi har samarbetet med tidigare och som också är hyresgäst i Jönköping. Vi har även god erfarenhet av säljaren genom två tidigare transaktioner, kommenterar Peter Strand, vd på SLP.

– Vi är mycket glada över att SLP väljer att köpa fastigheten och slutföra bygg­projektet, säger Håkan Sundberg, styrelseordförande i Ätteläggen Invest AB.

SLP har förvärvat fastigheten genom en bolagsaffär. Totalt fastighetsvärde, inklusive totalentreprenad uppgår till cirka 140 miljoner kronor.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige