Image
SLP fortsätter att växa i Jönköping och köper en nybyggd lagerfastighet genom sale-and-lease-back.
SLP fortsätter att växa i Jönköping och köper en nybyggd lagerfastighet genom sale-and-lease-back. Bild: SLP

SLP fortsätter att växa i Jönköping

Transaktioner Swedish Logistic Property har genom en bolagsaffär förvärvat och tillträtt en nybyggd logistikanläggning i logistikområdet Stigamo i Jönköping. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge med direkt närhet till E4.
Publicerad den 14 Juni 2021

Fastigheten som omfattar 4 532 kvadratmeter är fullt uthyrd med ett sjuårigt hyresavtal till DANX AB. Säljare är ett koncernbolag till hyresgästen. DANX är marknadsledande inom in-night logistik i Norden och Baltikum. Kärnverksamheten består av distribution av reservdelar.
– Vi är glada över att ha hittat en ansvarsfull och långsiktig fastighetsägare som förstår vår affär och som ger oss möjlighet att fokusera på vår kärnverksamhet. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med SLP, kommenterar Ulrik Find, vd i DANX AB.

Fastigheten innehåller därutöver även byggrätter som ger SLP möjlighet till ytterligare vidareutveckling av fastigheten.
– Jönköping är ett av Sveriges mest intressanta logistiknav och är geografiskt prioriterat för oss på SLP. Vi har redan en tydlig närvaro i regionen som vi nu stärker genom ytterligare en "sale-and-lease back"-affär. Vi ser dessutom en tydlig framtida uppsida i affären genom möjligheten till kommande exploatering av de outnyttjade byggrätter som finns inom fastigheten, säger Peter Strand, vd i SLP.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY