Image

Slottner: Viktigt att Tors torn byggs

Bygg I går kom beskedet att Stockholms stad dragit tillbaka markanvisningen för Tors torn. Därmed riskerar projektet att decimeras eller läggas på is. Nu höjer Erik Slottner (KD) rösten och propagerar för att de två tornen måste byggas.
Publicerad den 26 Maj 2011
Bild: Stockholms stad
Tors torn hotas sedan Stockholms stad dragit tillbaka markanvisningen. Bild: Stockholms stad. Bild: Stockholms stad
Tors torn hotas sedan Stockholms stad dragit tillbaka markanvisningen. Bild: Stockholms stad. Erik Slottner (KD). Bild: Kristdemokraterna. Bild: Kristdemokraterna
Erik Slottner (KD). Bild: Kristdemokraterna.

Anledningen till att Stockholms stad drog tillbaka markanvisningen var att företaget bakom projektet, Oslo Naeringseiendom, inte får ekonomin i projektet att gå ihop.

Erik Slottner (KD) tycker det hela är olyckligt och propagerar för att tornen ska byggas.
- Jag beklagar beskedet att företaget Oslo Naeringseiendom AS inte har förutsättningen att bygga Tors torn och att markanvisningen därmed har dragits tillbaka. Beskedet får inte innebära att projektet Tors torn spolieras. De två tornen kommer att bli viktiga landmärken och en pampig ingång till Hagastaden, säger Erik Slottner (KD), vice gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms Stadshus och ledamot i Stadsbyggnadsnämnden.

- Debatten om Tors torn har under lång tid varit intensiv. Jag vill därför markera att Kristdemokraterna stöder Tors torn och anser att det är ett viktigt tillskott i Stockholms stadsbild. Uppgiften om att det kan bli aktuellt med bostäder ser vi som något positivt. Detta bör vara prioriterat i det fortsätta arbetet, säger Erik Slottner (KD).

Fastighetssverige har försökt nå företrädare för Oslo Naeringseiendom, dock utan resultat.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY