Image
Björn Wellhagen.
Björn Wellhagen. Bild: Mäklarsamfundet

Slopat amorteringskrav: "Goda effekter på rörligheten"

Bostäder Mäklarsamfundet välkomnar Finansinspektionens förslag att från och med den 14 april slopa amorteringskravet på bolån. – Det är mycket välkommet att Finansinspektionen vill ge amorteringsfrihet för alla nya och gamla bolånetagare. Jag tror det kan få goda effekter på rörligheten på bostadsmarknaden, säger Björn Wellhagen, vd för Mäklarsamfundet.
Publicerad den 3 April 2020

De olika restriktioner som Finansinspektionen lagt på bostadsmarknaden de senaste åren har bidragit till att framför allt förstagångsköpare och yngre människor fått orimliga trösklar för att skaffa sitt första boende, anser Björn Wellhagen.

– Även om amorteringsfriheten föreslås att bara gälla till juni 2021 så är det svårt att se en återgång till de kraftiga restriktioner som försvårat människors bostadsdrömmar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Aktiestrategen: Så här ska du göra med fastighetsaktierna

Bolag Fastighetssverige diskuterar konjunktur, börs och corona med SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall. Banken har köprekommendation på en fastighetsaktie som nog överraskar de flesta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY