Image
Johan Karlsson och Erik Dansbo
Johan Karlsson och Erik Dansbo Bild: Slättö

Slättö utvecklar logistikterminal och hyr ut till Budbee

Uthyrning Slättös sjunde fond, Slättö VII, har i dag genom sitt dotterbolag Evolv Industrifastigheter tecknat ett hyresavtal med Budbee avseende nyproduktion av en logistikterminal på fastigheten Örnäs 1:24 i Brunna, Upplands Bro. Avtalet löper över tio år och omfattar cirka 4 300 kvadratmeter. Inflyttning förväntas ske till sommaren 2020. Anläggningen blir Sveriges första skräddarsydda budbilsterminal för last mile logistics.
Publicerad den 3 Juni 2019

Budbee är ett av Europas snabbast växande bolag inom last mile logistics med en unik implementering av AI-teknologi för planering av färdvägar. Budbee ägs av bland annat Kinnevik, bolag inom H&M-gruppens CO:LAB samt bolagets grundare och vd, Fredrik Hamilton.

Investeringen i Brunna är en del av Slättös nya strategi inom industri- och logistikfastigheter. Sedan knappt ett år tillbaka har Slättö genomfört ett tiotal affärer till ett samlat underliggande fastighetsvärde om knappt en miljard kronor inom segmentet
– Slättö har under ett antal år arbetat fokuserat för att bli skickliga inom bostadsaffären och då i synnerhet specialiserade på nyproduktion och förvaltning av hyresrätter. Att addera ytterligare investeringsstrategier är logiskt och ett naturligt steg i vår vidare utveckling, kommenterar Erik Dansbo, investeringschef på Slättö.

Bakom varumärket Evolv finns Lars Axelsson och Viktor Tennström, som också är delägare i portföljen tillsammans med Slättö
– Jag har känt Lars och Viktor under ett antal år och i stigande grad varit imponerad av deras driv, skicklighet och inställning till affären. De kan verkligen hantverket, jobbar utan prestige och sliter stenhårt varje dag. Med de egenskaperna passar de väl in i Slättös kultur och jag är glad att ha möjligheten att arbeta och investera tillsammans med dem, kommenterar Slättös vd Johan Karlsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige