Image
Galären bygger för SKF i Luleå.
Galären bygger för SKF i Luleå. Bild: Stark Arkitekter

SKF och Galären satsar i Luleå

Uthyrning SKF Sverige AB flyttar ihop sina verksamheter i Luleå under Q4 2022. Företaget med cirka 100 medarbetare flyttar in i nya lokaler om 2 145 kvadratmeter i Galärens fastighet intill Luleås stora infartsled, Bodenvägen.
Publicerad den 26 Januari 2022
Annons
Image

SKF Sverige AB var i behov av bättre anpassade lokaler för verksamheten då man idag sitter i olika fastigheter och har förvärvat nya bolag. Efter lång och givande dialog om framtiden i Luleå föll valet på Galärens lokalerbjudande på Skutviken.

Kontraktet är tecknat på åtta år med en flexibel och kundanpassad lösning där SKF själva är med och påverkar utformningen av ytorna. I lokalerna ska kontor, labb och testmiljöer med 100 arbetsplatser ta form.

– Vi är glada att SKF etablerar sig i våra lokaler i ett av Luleås mest attraktiva lägen. Vi är stolta för egen del då vi får vara med och utforma den bästa lokalen för verksamheten och för staden att SKF satsar rejält på regionen, säger Jimmy Westerlund, försäljningschef på Galären.

I dagsläget är byggnationerna i en projekteringsfas med en förväntad byggstart i mars i år. Lokalerna beräknas stå klara under fjärde kvartalet 2022.
– Vi kommer att fortsätta med den postindustriella tegelarkitekturen som minner om tidigare verksamheter på fastigheten och adderar nya glaspartier, entréer och skyltytor. Vi kommer att arbeta med belysning för att förstärka det arkitektoniska uttrycket och skapa trygghet i och omkring fastigheten, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå. Invändigt bygger vi helt nya spännande lösningar att längta till som medarbetare där vi bland annat tar upp ett schakt med ljusgård genom fastigheten och skapar kontakt mellan våningsplanen. Lokalerna byggs för att klara kraven för miljöcertifiering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Monica von Schmalensee ny ordförande för IQ Samhällsbyggnad: "Hedrad, glad och inspirerad"

Karriär Monica von Schmalensee tar över ordförandeklubban i IQ Samhällsbyggnad. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med rollen och vad hon ser som organisationens viktigaste uppgifter framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige