Image

SKB bygger 110 hyresrätter på Norrmalm

Bostäder SKB har fått en ny markanvisning av Stockholms stad. Beskedet innebär att SKB ska bygga ett kvarter med cirka 110 lägenheter i nya Hagastaden.
Publicerad den 14 December 2017
Hagastaden sett från Norrtull med Wenner-Gren Center i förgrunden. Bild: Stockholm Hagastaden
Hagastaden sett från Norrtull med Wenner-Gren Center i förgrunden.

Exploateringsnämnden i Stockholms stad har anvisat mark till SKB för att bygga ett bostadskvarter för cirka 110 kooperativa hyresrätter med innergård och kommersiella lokaler i bottenplan. Beräknad projektstart är 2020 med preliminär inflyttning 2022.

Det är tio år sedan Karolinska Institutet, KTH och Stockholms universitet, tillsammans med Stockholms stad, Solna stad, Stockholms läns landsting samt representanter från näringslivet, enades om en vision för området - en vetenskapsstad i världsklass där arbetsplatser, forskning och bostäder möter kultur och rekreation.

När hela stadsutvecklingsprojektet är klart 2025, kommer det i Hagastaden att finnas ungefär 6 000 nya lägenheter och omkring 50 000 arbetstillfällen inom bland annat forskning, sjukvård, handel och hotellverksamhet.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Från fem till 23 våningar – Sickla stationshus blir kommunikationsnav

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg ska bygga ett 23-våningshus i Sickla för bland annat kontor, restaurang och tunnelbaneuppgång med biljetthall. Redan nu har man påbörjat de grundläggande arbetena för den kommande tunnelbaneuppgången och Stationshuset planeras stå klart 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY