Image

Skattesmäll på kvarts miljard för HSB Malmö

EKONOMI HSB Malmö krävs på 231 miljoner kronor i skatt och skattetillägg. Detta efter ett avancerat skatteupplägg bakom storaffären med Akelius Fastigheter 2004.
Publicerad den 11 April 2008

Akelius köpte fastigheter av HSB Malmö för 785 miljoner på våren 2004.
Skatteverket godkänner dock inte skatteupplägget bakom affären, och kräver nu in 231 miljoner kronor.

– Vi har överklagat men vi är inte först ut. Fabege och Nordea har liknande överklaganden som snart ska avgöras men det har dröjt och beskeden väntas inte under april, säger Michael Carlsson, tillförordnad vd för HSB Malmö, till Sydsvenskan.

Greg Dingizian var vd när affären genomfördes. Han fick i samband med den kritik för att den skulle ha gett honom nio miljoner kronor genom ett hemligt bonusavtal. Han avstod dock från miljonerna sedan avtalet blev känt.
Han kommenterar nu skatteupplägget bakom Akeliusaffären.

– Jag försökte rädda varje krona och gjorde samma skatteupplägg som många andra, även statliga Eniro, säger han till Sydsvenskan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige