Image

"Skattebefriad andrahandsuthyrning skapar 28 000 bostadstillfällen"

Stockholm Varje dag växer Stockholms län med två fullsatta bussar. Bostadsmarknaden har utvecklats till regionens allvarligaste tillväxthinder. En ny rapport från Stockholms Handelskammare visar att 28 000 bostadstillfällen kan skapas i Stockholms län. En kraftfull åtgärd är att göra det skattefritt att hyra ut upp till hälften av den egna bostaden.
Publicerad den 15 December 2016
Daniella Waldfogel. Bild: Stephanie Wiegner
Daniella Waldfogel.

- Den höga tillväxten i huvudstadsregionen i kombination med befolkningsökningen gör att det brådskar med reformer på bostadsmarknaden. Regeringen måste skapa ytterligare drivkrafter för folk att hyra ut delar av villor och lägenheter, men också fristående Attefallshus. Bostadsbristen kan på så sätt lindras och långsiktigt ge 28 000 nya bostadstillfällen, säger Stockholms Handelskammares bostadsexpert Daniella Waldfogel.

- För att huvudstadsregionen ska fortsätta vara det ekonomiska dragloket för övriga Sverige måste bostadsmarknadens funktionssätt förbättras.

FAKTA/ Rapporten i korthet:

• Skattebefria andrahandsuthyrningen upp tillhälften av den egna bostaden. Det kan på sikt ge 28 000 nya bostadstillfällen.

• Hitta ett sätt att stimulera bostadsägare att göra om en bostad till två. Låt även Attefallshus omfattas av denna satsning.

• Utred möjligheterna att skapa förmånliga villkor för dem som vill låna till en nyproducerad bostad med inbyggd uthyrningsdel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Premiummärke öppnar hos noterad jätte

Uthyrning Hovleverantören väljer tung aktör som hyresvärd när man öppnar första butiken i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY