Image

Skanskullen utökar i Uddevalla

Transaktioner Skanskullens Förvaltning köper cirka 5 000 kvadratmeter i bästa läge på Kungsgatan/Norra Drottninggatan i centrala Uddevalla.
Publicerad den 8 December 2016
Skanskullen köper i centrala Uddevalla. Bild: Svensk Fastighetsrådgivning
Skanskullen köper i centrala Uddevalla. Oscar Olofsson. Bild: Svensk Fastighetsrådgivning
Oscar Olofsson.

Skanskullen köper fastigheterna Hegardt 4, 5 och 6 av Severinssons Fastighetsförvaltning AB, som har haft Svensk Fastighetsrådgivning som rådgivare.

Byggnaderna håller hög teknisk standard och består av butiker, kontor och bostäder. Fastigheten Hegardt 6 är obebyggd. Totalt är ytan cirka 5 000 kvadratmeter. Nordea är större hyresgäst i huset tillsammans med bland andra Kjällgrens advokatkontor.

Köpare är Skanskullens Förvaltning som ökar sitt fastighetsinnehav i Uddevalla. Skanskullen förvaltar nu totalt över 50 000 kvadratmeter i ett flertal segment - bostäder, butiker, kontor och industri.

Yielden beräknas till cirka 4,25 procent avseende bostäderna och cirka 7 procent avseende lokalerna. Starkt intresse från lokala aktörer samt från Göteborgsbaserade fastighetsägare.

- En stor ära att få förtroendet av Severinssons Fastighetsförvaltning, som är en mycket seriös fastighetsägare och fortsatt förvaltar ett starkt och mycket fint fastighetsbestånd i Uddevalla och Trollhättan. Skanskullen som förvärvar är i en expansiv fas. Det är mycket roligt att få arbeta med dessa fastighetsägare och ha bidragit till en bra affär för båda parter, säger Oscar Olofsson på Svensk Fastighetsrådgivning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige