Image

Skanskas Veronica Rörsgård blev Årets HR-chef

Event Veronica Rörsgård utsågs i går till Årets HR-chef på Chefsgalan. Hon uppmärksammades bland annat för sitt engagemang inom mångfald och inkludering. 
Publicerad den 11 Mars 2016
Veronica Rörsgård. Bild: Skanska
Veronica Rörsgård.

Veronica Rörsgård, vice vd för Skanska, har varit medlem av Skanskas koncernledning i sex år. Under hennes ledning har HR tagit klivet upp som en av de centrala delarna i Skanskas strategi. För det arbetet tog hon i går kväll emot priset Årets HR-chef som delades under Chefsgalan i Stockholm.

– Utmärkelsen är en bekräftelse på det systematiska arbete som Skanska har bedrivit i många år. Det tar tid att genomföra förändringar i stora organisationer och för att det ska vara möjligt krävs både tålamod och ett dedikerat team, säger Veronica Rörsgård.

För att föra HR-arbetet till den position där det befinner sig i dag har Veronica Rörsgård spenderat mycket tid ute i organisationen för att bygga upp kunskap om hur Skanskas affär ser ut.

– Att ha en levande dialog med medarbetarna och förstå hur organisationens vardag ser ut har hjälpt mig att förstå hur vår affär ser ut. Och det har varit nödvändigt för att koppla HR och ledarskapsfrågor till de olika affärsverksamheterna, vår konkurrenskraft och till kund, säger Veronica Rörsgård.

I samband med prisutdelningen uppmärksammades även Veronica Rörsgård för att med stort engagemang ha bidragit till integrationsarbetet i samhället.

– Det är viktigt ur ett värderingsperspektiv, alla människor ska komma till sin rätt och få möjlighet att vara den man är. Men också ur ett affärsperspektiv. Det gynnar innovation, möjligheten att hitta nya lösningar och förståelsen för våra kunder som ju representerar en mångfald av kulturer, säger Veronica Rörsgård.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige