Image

Skanskas Green Building får Solna stads miljöpris

MILJÖ Sveriges första Green Building - Skanskas jättehus vid Hagaporten intill E4:an - tilldelas Solna stads miljöpris.
Publicerad den 18 Juni 2008


Pehr Granfalk, ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden:
- I Solna planeras och genomförs flera av Sveriges absolut största byggprojekt. Vid bygget av Hagporten 3 har Skanska visat vägen och blivit en lysande förebild. Skanska har tagit täten när det gäller att ställa om till en lägre energiförbrukning. Med miljöpriset vill vi uppmärksamma Skanskas sätt att jobba. Självklart hoppas vi att massor av byggföretag i Solna, Sverige och i världen följer efter.

The GreenBuilding Programme är ett EU-projekt riktat till fastighetsägare. Syftet är att effektivisera energianvändningen i byggnader. För att kunna certifieras som en GreenBuilding krävs att nybyggnationen förbrukar minst 25 procent mindre energi än gällande krav i Boverkets Byggregler. Ett av GreenBuildings främsta huvudsyften är att minska CO2-utsläppen.

Miljöpriset består av ett konstverk formgivet av Solnakonstnären Karin Eriksson. Priset delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde måndagen den 25 augusti.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige