Image

Skanska välkomnar coworkingbolag

Uthyrning Har tecknat avtal med coworkingbolaget Spaces gällande cirka 3 100 kvadratmeter i kontorsprojektet Epic. Avtalet sträcker sig över 10 år.
Publicerad den 7 September 2018
Annons
Image
Epic i Malmö. Bild: Skanska
Epic i Malmö.

Spaces kommer att öppna sin första etablering i Sverige i Göteborg under nästa vår och till hösten 2019 öppnar de sitt coworking- koncept även i Epic i Malmö.

Coworking – att dela kontor med andra företag och individer – har växt explosionsartat under de senaste åren. En stor internationell aktör är IWG (International Workplace Group) med varumärken som Regus, No18 och Spaces. Spaces grundades i Amsterdam och har sedan starten cirka 200 coworkingplatser över hela världen.

Skanskas kontorshus Epic ligger på Universitetsholmen i centrala Malmö, alldeles intill vattnet och bara ett stenkast ifrån Malmö Centralstation.
–Vi ser fram mot att öppna Malmös första Spaces i Epic. En fantastisk byggnad i ett grymt bra läge. Här kommer vi kunna erbjuda flexibla arbetsplatser, mötesrum och riktigt bra kaffe i en miljö som främjar kreativitet och nytänk.
– För oss är det viktigt att få komma till Malmö med Spaces och tillsammans med Skanska så kan vi äntligen ta steget säger Patrik Ölvebäck, Country Manager, Regus.

Med Epic introduceras en ny generation kontorsbyggnader i Malmö, som sätter människors välmående i fokus och ger ramar för ett sundare sätt att leva och arbeta. Det handlar exempelvis om att trappan är inbjudande och väl synlig samt fokus på dagsljus och grönska inomhus. På entre?plan finns cykelhotell, duschar och omklädningsrum med handduksservice.
– Vi är mycket glada över att få välkomna Spaces till Epic och till Malmö. Att Spaces som är en världsledande aktör inom coworking väljer att etablera sin verksamhet i Epic är vi mycket stolta över. I entre?plan, ut mot Nordenskiöldsgatan, kommer en välkomnande öppen coworkingyta med plats för möten och interaktion som kommer att addera ytterligare flöde och puls till Nordenskiöldsgatan, säger Sofia Ekerlund, Marknadsansvarig, Skanska Öresund.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY