Image
Anders Danielsson.
Anders Danielsson. Bild: Skanska

Skanska utvecklar en logistikanläggning i Houston

Bygg/Arkitektur Skanska har i ett joint venture med Indi Construction Partners LLC tecknat ett avtal för att utveckla en logistikanläggning i Houston, Texas, USA. Kontraktet är totalt värt 64 miljoner dollar, cirka 640 miljoner kronor. Skanska andel är värt 58 miljoner dollar, cirka 580 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det fjärde kvartalet 2022.
Publicerad den 21 November 2022

Skanska ska göra hyresgästanpassningar på en 130 000 kvadratmeter stor anläggning, som får ett nytt mottagningscenter. Projektet omfattar även installation av plockmodul och pallställ, samt en utbyggnad av kontor.

Byggnationen beräknas påbörjas i november 2022 och beräknas vara slutförd i januari 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige