Image
Operatör för Hyllie Terrass blir Compass Group.
Operatör för Hyllie Terrass blir Compass Group.

Skanska tecknar hyreskontrakt med operatör för Hyllie Terrass

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med Compass Group i kontorshuset Hyllie Terrass, Malmö, för ett restaurang- och servicekoncept. Compass Group är en ledande operatör inom matupplevelser och service.
Publicerad den 4 Oktober 2022
Hyllie Terrass. Hyllie Terrass.

På Hyllie Terrass entréplan kommer restaurangen att fokusera på hälsosamma och ekologiska val. Compass Group kommer även att sköta driften av husets gemensamma reception och servicekoncept anpassat för Hyllie Terrass hyresgäster. Restaurangen beräknas öppna hösten 2023.
– Det här är ett jättespännande projekt, där vi tillsammans med Skanska kommer att skapa en matupplevelse för den moderna arbetsplatsen som förhöjer helhetskänslan för alla hyresgäster i Hyllie Terrass. Hållbarhet och förstklassig service kommer vara ledstjärna i hela vår leverans, säger Robbie Robertson, COO, Compass Group Sverige.
Hyllie Terrass kommer att bli ett av Sveriges mest hållbara kontorshus, byggt för att uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livstid, och är pre-certifierat enligt SGBC:s NollCO2. För att uppnå kraven för NollCO2 krävs ett helhetstänkande där klimatavtrycket påverkar alla beslut och där alla inblandade aktörer samarbetar för att minimera byggnadens klimatavtryck från början till slut. Hållbarhet genomsyrar allt, från stommen till de gröna terrasserna, till slutligen maten som kommer att serveras. Alltid med människans behov och hälsa i centrum.

– Hyllie Terrass är utformat för att få människor och företag att bli den bästa och mest hållbara versionen av sig själva. Upplevelsen börjar redan när du kliver in i det ljusa atriet, där du möts av en bemannad reception, sköna soffor och detaljer tillverkade med spillmaterial från vår byggarbetsplats. Då Compass Group har som ambition att vara den mest hållbara leverantören av måltider och tjänster inom sin bransch känns det helt rätt att de nu kommer att driva både service- och restaurangkonceptet i Hyllie Terrass, säger Sofia Ekerlund, Uthyrnings- och marknadschef på Skanska Öresund.

Hyllie Terrass omfattar tolv våningsplan om cirka 14 000 kvadratmeter och är beläget bara ett stenkast från Hyllie Station. Utöver NollCO2-certifieringen kommer Hyllie Terrass att hållbarhetscertifieras enligt LEED samt hälsocertifieras enligt WELL. Tidigare signade hyresgäster är bland annat AAK och Skanska.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige