Image
Skanskas kontorshus Nowy Rynek i Poznan, Polen.
Skanskas kontorshus Nowy Rynek i Poznan, Polen. Bild: Skanska

Skanska tecknar hyresavtal i polskt kontorshus

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med ett teknikföretag för drygt 26 000 kvadratmeter kontor och 177 parkeringsplatser. Avtalet gäller den tredje kontorsbyggnaden i ett större område med en blandning av verksamheter och bostäder i Poznan, Polen. Hyresgästen flyttar in under andra kvartalet 2021. Med detta hyresavtal är byggnaden nu uthyrd till 87 procent.
Publicerad den 13 Januari 2021

Nowy Rynek är Skanskas tredje kommersiella utvecklingsprojekt i Poznan, med en total uthyrbar yta om cirka 100 000 kvadratmeter. Huset ligger i det centrala affärsdistriktet som utgör ett nytt kvarter i staden Poznan. Skanska sålde de två första byggnaderna i Nowy Rynek till Franklin Templeton Investments och Corum Asset Management. Den tredje byggnaden kommer att omfatta cirka 39 000 kvadratmeter och förväntas få flera certifieringar: LEED Platinum, Building without Barriers och WELL Core & Shell (silver).

Byggandet av det tredje huset i kontorskomplexet Nowy Rynek startade i maj 2019 och det kommer att stå färdigt under andra kvartalet 2021. Lokalerna kommer att överlämnas till hyresgästen i flera faser, med den första planerad till juni 2021.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Europa. Utanför Norden har företaget verksamhet inom husbyggnad samt infrastrukturbyggande i Polen, Tjeckien & Slovakien samt i Storbritannien. Skanska utvecklar kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader i Polen, Tjeckien, Rumänien och Ungern, medan bostadsutvecklingen är aktiv i Polen, Tjeckien samt i Storbritannien med BoKloks koncept. Skanska omsatte 33 miljarder kronor under 2019 och hade cirka 11 700 anställda i sina europeiska verksamheter utanför Norden.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige