Image
Bild: Schmidt Hammer Lassen

Skanska säljer för minst 900 miljoner i Malmö

Transaktioner Skanska har tecknat avtal med Afa Fastigheter om överlåtelse av hotell- och kongressfastigheten vid Malmö kongress, konsert och hotell. Köpeskillingen uppgår till lägst 900 miljoner kronor, vilket redovisas som en fastighetsförsäljning inom Skanska kommersiell utveckling i det andra kvartalet 2012.
Publicerad den 25 Juni 2012
Malmö KKH. Bild: Schmidt Hammer Lassen. Bild: Schmidt Hammer Lassen
Malmö KKH. Bild: Schmidt Hammer Lassen.

Slutgiltig köpeskilling fastslås i samband med tillträdet 2015. 900 miljoner kronor utgör ett lägsta värde som kan komma att justeras uppåt. Projektet är ett exempel på Bundled Construction som innebär att Skanska använder koncernens finansiella styrka för att skapa nya affärsmöjligheter. Ett Bundled Construction-projekt startas när ett längre hyresavtal har tecknats.

Fastigheten är en viktig del av området som blir en helt ny stadsdel som binder samman Malmö City med Västra Hamnen. Här bygger Skanska hotell, kongressanläggning samt konserthus med plats för 1 600 åskådare. Arbetet bedrivs i nära samarbete med Malmö stad. Förberedande byggarbeten är redan igång och avsikten är att allt ska stå färdigt under andra kvartalet 2015. Skanska kommer även att utveckla kontorslokaler och bostäder på området.

Fastigheten som nu avyttras till Afa Fastigheter innehåller hotell- och kongressdelen. Hotellet får 445 rum fördelat på 25 våningar och kongressdelen får plats för upp till 1 500 personer. Choice koncernen kommer under varumärket Clarion att driva hotellet och kongressen.

Leimdörfer var rådgivare till Afa Fastigheter i affären.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så har Pandox ställt om till följd av coronakrisen

Bolag Hotellfastighetsjätten har lagt om strategin, ändrat sitt sätt att arbeta och fått upp ögonen för nya typer av hotell. Bolagets vd, Anders Nissen, berättar om det tuffa året, vad som är viktigast för bolaget framöver och vilka destinationer han tror är de nya vinnarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY