Image
Bild: Skanska

Skanska säljer för cirka 200 miljoner kronor i Helsingborg

Transaktioner Avyttrar terminal- och lagerfastighet till NRP-konsortium.
Publicerad den 2 Mars 2021

Skanska har sålt en terminal- och lagerfastighet i Helsingborg för cirka 200 miljoner kronor till ett investeringskonsortium under ledning av NRP.

Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Utveckling Norden i det första kvartalet 2021, då köparen också tillträder fastigheten.

Fastigheten är fullt uthyrd till Bring Frigo AB och omfattar totalt cirka 10 800 kvadratmeter modern kyl- och frysterminal. Anläggningen är utvecklad och byggd av Skanska. Wilfast har bistått köparen och kommer att förvalta fastigheten.

Fastigheten i Långeberga är belägen i östra delen av Helsingborg, i ett strategiskt logistikläge precis i anslutning till knutpunkten E4/E6/E20 som förbinder Köpenhamn med Oslo och Stockholm. Skanskas utvecklingsplaner fortsätter i området.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 66 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade cirka 14 800 anställda under 2020.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige