Image

Skanska och Visma bygger 345-miljonerskontor

BYGG Skanska bygger en ny kontorsfastighet för den norska programvaruleverantören Visma på Lindhagensterrassen.
Den nya kontorsfastigheten omfattar drygt 11 000 kvadratmeter och Skanskas investering uppgår till cirka 345 miljoner kronor.
Publicerad den 16 April 2010

Visma har tecknat hyresavtal för hela den nya fastigheten, som ska miljöcertifieras enligt Green Building och Leed.

Byggnaden uppförs på västra Kungsholmen som är ett av Stockholms mest expansiva områden. Här har Skanska utvecklat ett flertal kontor för bland andra SL, telekomföretaget 3, Electrolux och Skandia.

Inklusive den nu aktuella fastigheten för Visma har Skanska hittills utvecklat cirka 100 000 kvadratmeter kontor vid Lindhagensterrassen och fortsätter det långsiktiga arbetet att utveckla västra Kungsholmen. Därutöver utvecklar Skanska även bostäder i området.

- Vi är glada att kunna starta ännu ett projekt på Lindhagensterrassen som vi förädlat till ett av Stockholms attraktivaste områden. Att vi fortsätter att hyra ut lokaler i en tuff marknad visar att vår satsning på gröna kontorslokaler är riktig, säger Caroline Arehult, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.

Byggarbetet inleds omgående och genomförs av Skanska Sverige. Inflyttning planeras till senhösten 2011. Avtalet är villkorat av att nödvändiga tillstånd erhålles.

- Att vi nu kan samla vår verksamhet i Stockholm till miljöanpassade och effektiva lokaler i ett utmärkt kommunikationsläge kommer att stärka oss ytterligare, säger Øystein Moan, vd för Visma.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige