Image

Skanska och Folksam bygger hyreslägenheter i Sorgenfri

Bygg/Arkitektur Skanska utvecklar och bygger 40 hyreslägenheter i samarbete med Folksam i Sorgenfri i Malmö. Projektet som beräknas stå klart i maj 2018 är Skanskas första projekt med egenutvecklade hyresrätter i Malmö.
Publicerad den 22 Mars 2017
Skanska och Folksam bygger i Sorgenfri. Bild: Skanska/Folksam
Skanska och Folksam bygger i Sorgenfri.

Det sex våningar höga bostadshuset byggs på en outnyttjad tomt i Sorgenfri-området i de östra delarna av centrala Malmö. Projektet är del av en större utbyggnad av området som drivs av Malmö Stad för att bygga ihop Sorgenfri med Malmös innerstad. Det är det första av totalt fem projekt i Malmö som Skanska Hyresbostäder kommer att genomföra tillsammans med Folksam.

– Vi är oerhört glada över möjligheten att få utveckla fler hyresrätter i Malmö. Det finns ett stort behov av den här typen av mindre bostäder med smarta planlösningar. Att projektet dessutom är miljöklassat enligt Miljöbyggnad Silver känns extra bra, säger Stefan P Andersson, projektchef, Skanska.

Fastigheten utvecklas i samarbete med Folksams dotterbolag KPA Pension som i enlighet med parternas samarbete om att utveckla hyresrätter också köper fastigheten.

– Det är glädjande att KPA Pension kan bidra till fler hyresbostäder på bostadsmarknaden, samtidigt som vi förvaltar kundernas pensionspengar på ett tryggt och etiskt sätt, säger Lars Johnsson som ansvarar för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Skanska Hyresbostäder är en nystartad verksamhet som utvecklar och bygger hyresbostäder. Målet är att bygga 600 hyresbostäder om året i hela landet.

– Det finns en stor efterfrågan på hyresrätter och det känns riktigt bra att vi har startat vårt första projekt i Malmö, speciellt när det sker i samarbete med en stark och långsiktig part som Folksam, säger Peter Halling, affärsutvecklare, Skanska Hyresbostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige