Image
Anders Danielsson.
Anders Danielsson. Bild: Skanska

Skanska investerar i ungerskt kontorskomplex

Bolag Skanska investerar 65 miljoner euro, cirka 670 miljoner kronor en nytt kontorskomplex, H2Offices, i Budapest, Ungern. Den totala uthyrningsbar yta kommer vara på cirka 26 000 kvadratmeter. Byggkontraktet är värt EUR 39,5 M, cirka 406 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa för det tredje kvartalet 2020.
Publicerad den 7 Augusti 2020

H2Offices-komplexet består av tre byggnader. Det är beläget i det 13:e distriktet i Budapest, i hjärtat av Váci Corridor, stadens nya affärscentrum. Lokaliseringen är utmärkt med direkt närhet till olika typer av kollektivtrafik. Projektet strävar efter att nå WELL- och LEED Platinum-certifieringar och därmed bli det andra WELL-certifierade Skanska-projektet i Ungern.

Byggnationen av kontorskomplexet kommer att påbörjas i tredje kvartalet 2020 och färdigställandet är planerat till det tredje kvartalet 2022.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige