Image
Bild: White

Skanska hyr ut till White i Malmö

Uthyrning White formgav Skanskas Bassängkajen i Malmö. Nu har arkitektbolaget tecknat ett femårigt hyresavtal i fastigheten.
Publicerad den 22 September 2011
Bassängkajen. Bild: White. Bild: White
Bassängkajen. Bild: White.

– White och Skanska har sedan tidigare ett mycket gott samarbete och vi har gemensamt utvecklat kontorsfastigheten Bassängkajen. Det är därför oerhört glädjande att White väljer att flytta sin verksamhet i Malmö till vårt unika och miljöriktiga kontorshus, säger Camilla Wieslander, vd på Skanska Öresund.

– White i Malmö har under de senaste fem åren expanderat kraftigt från 30 till 65 medarbetare. Det känns självklart att leva som vi lär och flytta till ett kontor där White varit engagerad som arkitekt från början till slut. Som ett av grundföretagen i Sweden Green Building Council vill vi finnas i lokaler som ligger i framkant när det gäller miljö och hållbarhet, säger Whites kontorschef Alexandra Hagen.

Bassängkajen är ett av Nordens första med en pre-certifiering på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed.

Kontorsfastigheten Bassängkajen består av sju plan med garage i källarvåningen och kommer att omfatta totalt 17 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta uppdelat i två etapper och den andra etappen omfattar cirka 8 000 kvadratmeter kontorslokaler. Bland hyresgästerna i den första och andra etappen finns Malmö Högskola, Awapatent och Visma.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige