Image

Skanska hyr ut till nytt huvudkontor

UTHYRNING Skanska har tecknat hyresavtal med Awapatent som flyttar sitt huvudkontor till det nya kontorshuset Bassängkajen i Malmö.
Publicerad den 12 Februari 2010

Awapatent, som är ett konsultföretag inom immaterialrätt, hyr två hela våningsplan om totalt cirka 2 300 kvadratmeter kontorsytor i den nya fastigheten som uppförs alldeles vid vattnet på Universitetsholmen i centrala Malmö.

Företagets huvudkontor med cirka 100 medarbetare flyttar in i de nya lokalerna i juli 2011 i samband med att fastigheten färdigställs. Sedan tidigare har Malmö Högskola beslutat att flytta till Bassängkajen med sin enhet Gemensam Förvaltning, som fungerar som högskolans huvudkontor med rektor, centrala funktioner och studentservice.

Totalt är nu drygt 75 procent av lokalerna i första etappen av Bassängkajen uthyrda.

- För oss som är ett av Europas ledande konsultföretag inom vårt område är det mycket intressant att flytta till den dynamiska Universitetsholmen. Här får också våra medarbetare bra allmänna kommunikationer till och från arbetet, för att inte tala om hur nära det kommer att bli till vårt näst största kontor, det i centrala Köpenhamn, säger Awapatents vd Magnus Hallin.

Awapatent är ett tydligt exempel på hur framgångsrika företag söker sig till attraktiva lägen vid vattnet i centrala Malmö och prioriterar moderna, miljöriktiga och effektiva lokaler, säger Camilla Wieslander, marknads- och transaktionschef på Skanska Öresund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige