Image
Norra Hamnen Kubiklager.
Norra Hamnen Kubiklager. Bild: Skanska

Skanska hyr ut i Kubiklager i Malmö

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med Stena Line Onboard Services om lokaler för lager- och logistikverksamhet samt kontor om totalt 6 400 kvadratmeter i Norra Hamnen Kubiklager.
Publicerad den 20 Juni 2017
Annons
Image

Norra Hamnen Kubiklager omfattar totalt 19 500 kvadratmeter med placering i Malmö Industrial Park som ligger i direkt anslutning till Copenhagen Malmö Ports hamnverksamhet och kombiterminal. Den första etappen är fullt uthyrd och inflyttning kommer att ske sommaren 2017. I och med uthyrningen till Stena Line Onboard Services påbörjas den andra etappen som nu är uthyrd till 60 procent.

– Det känns mycket positivt att vi har tecknat ett avtal med Stena Line Onboard Services och att vi kan starta utvecklingen av resterande del av Kubiklagret i Malmö. Det är stor efterfrågan på moderna och flexibla lagerlokaler, säger Micko Pettersson, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

Stena Line Onboard Services utvecklar, lagerhåller och distribuerar varor för ombordförsäljning till Stena Lines färjelinjer och externa kunder.

– Vi vill skapa Malmös bästa arbetsplats där människor trivs, utvecklas och tar ansvar för företagets logistikhantering. Vi har vuxit ur våra nuvarande lokaler och har behov av en partner som kan leverera moderna och flexibla lokaler. Vi ser fram emot att flytta in början av 2018, säger Per Ola Jönnerheim, vd för Stena Line Onboard Services.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige