Image
Sara Gorton blir ny hållbarhetschef på Skanska Sverige.
Sara Gorton blir ny hållbarhetschef på Skanska Sverige. Bild: Skanska

Skanska hämtar hållbarhetschef från Telia

Karriär Sara Gorton har utsetts till ny hållbarhetschef i Skanska Sverige. Hon kommer närmast från Telia och tillträder sin nya tjänst 1 februari 2022.
Publicerad den 25 November 2021

– Sara Gorton kommer med nya perspektiv från andra branscher och har samtidigt en god förståelse för vår Skanskas verksamhet. Jag är övertygad om att hon kommer bidra till att utveckla Skanskas affär utifrån ett hållbarhetsperspektiv samt att hjälpa oss att klara våra klimatmål, säger Lars Jonson, affärsutvecklingsdirektör Skanska Sverige.

Sara Gorton kommer närmast från rollen som Head of Environmental Strategy på Telia. Hon har 20 års erfarenhet av hållbarhetsarbete från branscher som telekom, logistik samt bygg och fastigheter. Bland annat har hon ansvarat för genomdrivande av miljöprojekt, strategisk utveckling samt integration av hållbarhet i affären och organisationen.

– Jag ser fram emot att kliva in i Skanska Sverige i en tid då det är högst relevant att ta vara på allt det positiva som redan gjorts inom hållbarhetsområdet och intensifiera arbetet ytterligare. Samverkan över funktioner och geografier, med kunder och leverantörer samt med andra företag, i branschen och utanför den, kommer att bli av allra största vikt för att hantera alla utmaningar och möjligheter vi står inför. Jag ser mycket fram emot denna spännande resa med många nya kollegor säger Sara Gorton.

Sara Gorton efterträder Johan Gerklev som går vidare till nya uppgifter inom Skanska Sverige. Johan Gerklev kvarstår som hållbarhetschef fram till dess att Sara Gorton tillträder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige