Image

Skanska går över till miljövänlig el

MILJÖ Skanska har slutit ett avtal med Öresundskraft om att energibolaget endast skall leverera grön el till Skanska. Elleveranserna sker till hela Skanskas verksamhet i Sverige.
Publicerad den 29 Maj 2008

- För oss är det viktigt att hela tiden driva vår verksamhet mot större miljöhänsyn. Beslutet att endast köpa grön el är ytterligare ett steg i arbetet att minska vår miljöpåverkan, säger Mats Williamson, vd Skanska Sverige.

Skanska köper elkraft märkt av svenska Naturskyddsföreningen med Bra miljöval. Detta innebär att Skanska endast använder elkraft från förnyelsebara energikällor som sol, vind, biobränsle och äldre vattenkraft. Avtalet med Öresundskraft gäller från 1 januari 2009 till 31 december 2010. Avtalet innebär också att all el som levereras till Skanska enligt tidigare avtal, nu består av grön el.

- Genom att använda grön el för vår produktion bidrar vi till att uppfylla såväl våra egna som samhällets miljömål. Vi drar på detta sätt ett litet strå till stacken för att uppfylla EU-kommissionens krav på Sverige att öka andelen förnybar energi till 40 procent till år 2020, säger Johan Gerklev, miljöchef, Skanska Sverige AB.

Avtalet gör det möjligt att erbjuder samtliga anställda i Sverige att köpa grön el och därmed även bli klimatneutrala i sin privata elkonsumtion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige