Image

Skanska flyttar till grönt kontor i New York

BOLAG Skanskas kontor på Manhattan, som sköter koncernens kommersiella husbyggnadsverksamhet i New York-området, flyttar sitt kontor från slitna lokaler på Madison Avenue till nyrenoverade ytor i den legendariska skyskrapan Empire State Building på 34:e gatan.
Publicerad den 9 December 2008

Skanska tar hela den 32:a våningen och bygger om hela planet till att bli miljövänligt och energieffektivt. Skanskas mål är att få det nya kontoret godkänt enligt den högsta miljöstandarden i USA:s miljöcertifieringssystem, LEED, den så kallade Platinum-nivån.

För att kunna förvandla ett våningsplan i byggnaden från 1931 till ett grönt föredöme vidtar Skanska en lång rad åtgärder för att spara energi och undvika material som är skadliga för miljön. Det handlar om allt ifrån att installera ett modernt och effektivt ventilationssystem i golvet, till att minska behovet av belysning och att minska vattenkonsumtionen med 40 procent genom bland annat snålspolande toaletter. Återvunnet material kommer också att användas i stor utsträckning.

Det nya kontoret är på cirka 2 500 kvadratmeter och i ett första skede flyttar 65 anställda in i de nya lokalerna.

Det är inte bara i New York som Skanska nu satsar på att anpassa de egna lokalerna till trenden med gröna kontor. Även Skanskas befintliga kontor vid Drottningtorget i Malmö, byggt på 70-talet, ska byggas om så att det uppfyller EU:s GreenBuilding-standard.

- Vi vill bli det ledande gröna projektutvecklings- och byggföretaget i världen. Då är det naturligt för oss att också se över de lokaler där våra egna anställda arbetar, vi måste leva som vi lär och gå före, säger Skanskas vd och koncernchef Johan Karlström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige