Image

Skanska får tilläggskontrakt värt 1,4 miljarder

Bygg/Arkitektur Skanska har skrivit ett tilläggskontrakt om att bygga det nya kontorshuset åt Prudential Financial Inc. i Newark, New Jersey, USA. Kontraktet är värt cirka 1,4 miljarder kronor, vilket inkluderas i orderbokningen för Skanska USA Building för tredje kvartalet 2013.
Publicerad den 14 Oktober 2013

Fastigheten kommer att ha 20 våningar och en total yta om cirka 68 000 kvadratmeter, med intilliggande garage och detaljhandel på bottenplan.

Projektet strävar mot Leed-certifiering på nivå Gold.

Byggnadsarbetet har inletts och beräknas vara klart i början av 2015.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige