Image

Skanska får order av Stockholmshem

Bygg/Arkitektur Skanska har slutit avtal med Stockholmshem om att bygga flerbostadshus med totalt 153 hyreslägenheter i Årstadal. Avtalet är värt cirka 270 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Januari 2014
Skanska får byggorder av Stockholmshem i Årstadal. Bild: Stockholmshem
Skanska får byggorder av Stockholmshem i Årstadal.

Avtalet utgör andra fasen i ett samarbete som inleddes tidigare i höstas. Skanska har under de senaste månaderna arbetat med rivning av befintliga kontors- och industrilokaler samt projektering av de nya flerbostadshusen i kvarteret Golvläggaren i Årstadal.

– Vi har haft ett gott samarbete med Stockholmshem under den inledande fasen och är glada över förtroendet att nu få fortsätta med uppförandet av husen med byggstart i januari 2014. Området Årstadal utvecklas med hållbarhet som en viktig ledstjärna. Hyreshusen vi nu ska bygga kommer att motsvara högt ställda miljökrav och certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå silver, säger Henrik Key, distriktschef på Skanska Sverige AB.

Flerbostadshusen kommer att få en total area om 11 000 kvadratmeter fördelat på mellan sju och åtta våningar. Under husen anläggs ett garage med drygt 100 parkeringsplatser i befintligt bergrum. Husen ska vara färdigbyggda under inledningen av 2016.
Skanskas avtal med Stockholmshem innebär även en option avseende utveckling av intilliggande kvarteret Syllen där det planeras för nyproduktion av ytterligare 240 hyreslägenheter.

– Våra nya hyresrätter i Årstadal skapar både fler bostäder för stockholmarna och är ytterligare exempel på våra ambitiösa miljömål. De nya lägenheterna bidrar även till den fortsatta utbyggnaden av ett av stadens viktigaste utvecklingsområden, säger Stockholmshems styrelseordförande Björn Ljung (FP).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige