Image
Skanska bygger skolor i Baltimore.
Skanska bygger skolor i Baltimore. Bild: Stantec

Skanska bygger skolor i Baltimore för cirka 820 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Maryland Stadium Authority och Baltimore City Public Schools om att bygga nya Patterson High School och Claremont Middle / High School i Baltimore, Maryland, USA. Kontraktet är värt 88 miljoner dollar, cirka 820 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det tredje kvartalet 2019.
Publicerad den 27 September 2019

Samlokaliseringsprojektet för Patterson High School och Claremont Middle / High School på området för befintliga Patterson High School innefattar konstruktionen av en tre våningar hög byggnad om 22 500 kvadratmeter. Byggnaden är designad för att certifieras enligt LEED, nivå silver. Vid färdigställandet kommer Skanska också att riva befintlig skolbyggnad och uppgradera parkeringsplatser, baseballplan, träningsfält och softballplan.

Konstruktionen påbörjades i augusti 2019 och projektet beräknas vara slutfört i juni 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige