Image

Skanska bygger skola och förskola

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Nyköpings kommun att bygga en ny skola för årskurserna ett till sex samt sex förskoleavdelningar i Stigtomta.
Publicerad den 20 Mars 2017
Stigtomta får en ny skola och förskola. Bild: Skanska
Stigtomta får en ny skola och förskola.

Uppdraget, som även innefattar markarbeten och rivning av befintliga byggnader, är värt cirka 164 miljoner kronor.

Stigtomtas nuvarande skola byggdes för snart 50 år sedan. Den består av fem byggnader som nu ska rivas och ersättas med en ny skola. Den nya skolan kommer att ha plats för 540 förskole- och skolelever. Den byggs i två våningar och kommer även att rymma tillagningskök och matsal samt bibliotek.

– Vi är väldigt glada åt att få förtroendet att utveckla en helt ny skola i Stigtomta. Det är vårt första projekt på länge i området och vi ser fram emot att återigen samarbeta med Nyköpings kommun och bidra till utvecklingen av samhället, säger Gustav Bergstedt, distriktschef, Skanska Sverige.

Rivningsarbetena kommer att påbörjas till våren. Under byggtiden kommer eleverna att undervisas i inhyrda paviljonger som ställts upp vid skolan.

Den nya skolan ska börja tas i bruk från jullovet 2018/2019 och inför höstterminen 2019 ska arbetet vara helt färdigt.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills ser en fragmenterad fastighetsmarknad

Bolag Savills analyschef Peter Wiman beskriver för Fastighetssverige vad han tror om utsikterna för olika delar av fastighetsmarknaden. Bilden av detaljhandeln är för negativ enligt rådgivningsföretaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY