Image

Skanska bygger skola och förskola

Bygg/Arkitektur Skanska har fått i uppdrag av Nyköpings kommun att bygga en ny skola för årskurserna ett till sex samt sex förskoleavdelningar i Stigtomta.
Publicerad den 20 Mars 2017
Stigtomta får en ny skola och förskola. Bild: Skanska
Stigtomta får en ny skola och förskola.

Uppdraget, som även innefattar markarbeten och rivning av befintliga byggnader, är värt cirka 164 miljoner kronor.

Stigtomtas nuvarande skola byggdes för snart 50 år sedan. Den består av fem byggnader som nu ska rivas och ersättas med en ny skola. Den nya skolan kommer att ha plats för 540 förskole- och skolelever. Den byggs i två våningar och kommer även att rymma tillagningskök och matsal samt bibliotek.

– Vi är väldigt glada åt att få förtroendet att utveckla en helt ny skola i Stigtomta. Det är vårt första projekt på länge i området och vi ser fram emot att återigen samarbeta med Nyköpings kommun och bidra till utvecklingen av samhället, säger Gustav Bergstedt, distriktschef, Skanska Sverige.

Rivningsarbetena kommer att påbörjas till våren. Under byggtiden kommer eleverna att undervisas i inhyrda paviljonger som ställts upp vid skolan.

Den nya skolan ska börja tas i bruk från jullovet 2018/2019 och inför höstterminen 2019 ska arbetet vara helt färdigt.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige