Image

Skanska bygger sjukhus för 1,6 miljarder

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Duke University Health System om att bygga en patientbyggnad på Duke University Healthcares campus i Durham, North Carolina. Kontraktet är värt cirka 1,6 miljarder kronor.
Publicerad den 6 Juli 2018
Den nya byggnaden blir 13 våningar hög. Bild: Skanska
Den nya byggnaden blir 13 våningar hög.

Projektet består av en 13 våningar hög patientbyggnad om 46 500 kvadratmeter brutto. Totalt kommer byggnaden att få 350 patientrum, inkluderat utrymmen för medicinsk-kirurgi för barn och vuxna, intensivvård, benmärgstransplantation, slutenvårdsavdelningar och två laboratorier.

Projektet inleddes i september 2017 och förväntas vara klart under hösten 2021.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige