Image
Skottorpsskolan.
Skottorpsskolan. Bild: Horisont

Skanska bygger nya Skottorpsskolan i Laholm

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Kommunfastigheter i Laholm om att bygga nya Skottorpsskolan. Uppdraget innefattar rivning, renovering samt uppförande av en ny skolbyggnad. Kontraktet är värt cirka 130 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Februari 2020

Skanska ska inledningsvis uppföra en ny byggnad som ska inhysa förskola med plats för 80 barn. Den kommer att byggas samman med skolan för att möjliggöra samutnyttjande av gemensamma delar såsom matsal, teknikrum med mera. För att möjliggöra framtida förändringar utformas byggnaden flexibelt så att den kan konverteras till skolbyggnad om det skulle visa sig behövas. Den nya byggnaden ska stå färdig under hösten 2021.

Befintlig skolbyggnad kommer delvis att rivas och sedan byggas ut för att kunna ta emot 320 elever i låg- och mellanstadieålder. Renoveringen beräknas vara klar till sommaren 2022. Eleverna kommer att kunna gå kvar i skolan under renoveringstiden.

Den nya byggnaden kommer att motsvara högt ställda hållbarhetskrav och projekteras enligt Feby 18, Guld, vilket motsvarar energikraven för passivhus.

Byggstart är planerad att ske i mars.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige