Image

Skanska bygger logistik enligt Leed

BYGG Skanska hyr ut 18 500 kvadratmeter till Kährs och utvecklar Sveriges första Leed-certifierade logistikanläggning.
Publicerad den 7 December 2009

Skanska har tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt för en ny logistikanläggning åt trägolvstillverkaren Kährs i anslutning till företagets produktionsanläggning i Nybro.

Byggnaden som Skanska investerar i omfattar cirka 18 500 kvadratmeter och får en stark miljöprofil genom att den certifieras enligt det internationella miljösystemet Leed (Leadership in Energy and Environmental Design).

Den blir därmed den första logistikanläggningen i Sverige som får en sådan miljömärkning.

Byggarbetena påbörjas under det första kvartalet 2010 och inflyttning är planerad till december 2010. Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige.

- När vi för sex månader sedan började sondera kring detta projekt ställde vi ett antal tydliga miljökrav på hur anläggningen skulle utformas. I den urvalsprocess som följde stod Skanska som det klart bästa alternativet. Vi värdesätter mycket det konstruktiva arbete och den dialog vi haft med Skanska och deras starka miljöprofil passar vårt bolag förträffligt, säger Per Skårner, vd och koncernchef på Kährs.

Skanska har under en längre tid byggt upp en omfattande kompetens inom utveckling av logistikfastigheter i Norden.

- Vår specialkompetens inom logistikanläggningar tillsammans med vårt gröna initiativ med Leed-certifierade byggnader gör att vi kan erbjuda våra kunder funktionella, energieffektiva och miljöriktiga lokaler i bra lägen. Denna affär är ett bevis för att vi har en stark position på den nordiska logistikmarknaden och att våra kunder uppskattar vårt erbjudande, säger Örjan Rystedt, marknadsområdeschef för logistik och affärshus inom Skanska Fastigheter Göteborg.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige