Image

Skanska bygger bibliotek i USA

AFFÄRER Skanska har fått uppdraget att bygga ett nytt bibliotek vid ett universitet i Raleigh, North Carolina. Kontraktssumman uppgår till 87 miljoner dollar, cirka 610 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Oktober 2009

Kund är ett av de större universiteten och en av Skanskas återkommande kunder inom sektorn för högre utbildning.

Projektet omfattar en cirka 20 500 kvadratmeter stor biblioteksbyggnad som utformas för att uppfylla kraven för att certifieras på silvernivå enligt det internationella miljöklassningssystemet LEED.

Biblioteket kommer att få ett automatiskt system för att söka och hämta böcker. Byggnaden ska bilda en länk mellan campus och stadens planerade nya centrum.
I Skanskas uppdrag ingår även en parkeringsanläggning för 500 bilar samt ledningsarbeten för framtida byggnader i området.

Arbetet påbörjas i höst och ska vara slutfört i juli 2012.

Skanska USA Building är ett ledande byggtjänsteföretag med verksamhet i USA inom byggande, byggledning, konstruktion och design/bygg. Bolaget assisterar även vid validering av anläggningar för läkemedelsindustrin. Kunderna representerar ett brett spektrum av amerikansk industri, inklusive läkemedel, hälsovård, utbildning, elektronik, infrastruktur, sport och underhållning. Affärsenheten är baserat i Parsippany, New Jersey, och har cirka 3 500 medarbetare. 2008 uppgick intäkterna till cirka 30,3 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige