Image

Skandia renoverar lägenheter vid Mörby Centrum

Bygg/Arkitektur Skandia Fastigheter lyfter nu 124 lägenheter i Danderyd till en ny och bättre standard. Arbetet startar omgående, och beräknas pågå under cirka 1,5 år, med planerad återflytt hösten 2017.
Publicerad den 15 April 2016

Det är på Golfvägen 10-14 i Danderyd, bredvid Mörby Centrum, som tre hus med sammanlagt 124 lägenheter ska fräschas upp både invändigt och utvändigt. I hus som är femtio år gamla blir ledningar för vatten och avlopp utslitna samtidigt som till exempel våtutrymmen behöver nya tätskikt.

Succesivt ska lägenheternas kök, badrum, ventilation och alla ytskikt bytas ut och renoveras. Dessutom väntar fler tvättstugor och uppgraderade allmänutrymmen. Kronan på verket blir fasadernas förnyelse och mer kontrastrika färgsättning. Krispigt vitt och varmt beige tillsammans med balkongfronter i frostat glas.

- För oss på Skandia Fastigheter handlar det om att ta ansvar för att fastigheterna är i gott skick, men vi ser också att våra hyresgäster har nya levnadsvanor som i sin tur ställer nya krav på bostädernas standard, säger Fredrik Brorsson, marknadsområdeschef för Skandia Fastigheters bostäder i Stockholm.

Under de senaste åren har Skandia Fastigheter satsat stort på att modernisera bostadsbeståndet. Inom kort avslutas det stora ROT-program som lett fram till att 2 500 av bolagets lägenheter fått en ny och bättre standard, och därmed erbjuder trivsamt och tryggt boende i många år framöver.

Energimässigt är fastigheterna redan effektiviserade genom ett byte av undercentralen till en modern fjärrvärmeanläggning. Ny ventilation kommer att ge ytterligare energibesparingar och även bidra till ett förbättrat inomhusklimat. Dessutom byts fönstren till en mer energieffektiv modell.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige