Image

Skandia lämnar 42 500 kvadratmeter

LOKALER Till helgen sker en av de största kontorsflyttarna i Stockholm när Skandias nordiska huvudkontor med 1 300 medarbetare flyttar till nya lokaler på Kungsholmen.
Samtidigt har Diligentia påbörjat ett omfattande förändringsarbete i Skandiahuset, där 42 500 kvadratmeter lokalyta blir tillgänglig.
Publicerad den 4 Mars 2010

Lindhagensgatan och kvarteren runt omkring är ett av Stockholms mest expansiva områden där flera stora företagskontor är belägna. Från och med måndagen den 8 mars finns även Skandias nordiska huvudkontor på Kungsholmen med adressen Lindhagensgatan 86. Samtidigt förlorar Sveavägen ett riktmärke där Skandia efter 70 år på plats blivit ett begrepp.

- Vi behöver ett modernare och effektivare kontor som speglar det Skandia som vi är idag och som möter kunden på 2010-talet. Nu får vi mycket öppna ytor som fungerar effektivare för ett modernt arbetsliv och mötesformer. Det är positivt att vi nu får lokaler som främjar att vi är öppna och engagerade hela vägen ända fram till mötet med våra kunder, säger Pelle Wahlström Chief Operating Officer Skandia Norden.

Skandias nya kontor är utvecklat och byggt av Skanska och är klassat som en Green Building med genomgående miljöstandard. Det innebär bland annat att byggnaden använder minst 25 procent mindre energi än normen för nya byggnader. Kontoret har flera miljöfinesser exempelvis vad gäller ventilationssystemet, energibesparande funktioner och växtlighet på taket som filtrerar regnvatten och absorberar koldioxid. Resultatet blir ett modernt kontor till en årlig besparing om 70 miljoner i minskade driftskostnader.

- Jag har blivit imponerad av hur mycket ett konsekvent miljötänkande innebär, både ekologiskt och ekonomiskt. Vår inköpsavdelning har konsekvent lagt in miljöfrågan i samband med flytten och utformningen av nya kontoret. Nu får vi ett toppmodernt kontor samtidigt som vi går ner rejält i driftskostnader, säger Pelle Wahlström.

Skandiabankens kundcenter kommer att vara kvar på Sveavägen 44 under 2010. Därefter kommer kundcentret att få en ny placering i området runt Kungsgatan. Diligentia som äger fastigheten på Sveavägen 44 inleder under våren ett arbete med att planera ombyggnad av fastigheten.

- Nu öppnas en fantastisk möjlighet för både stora och små verksamheter att flytta till centralt belägna lokaler med goda kommunikationer. Fastigheten på Sveavägen 44 kommer att genomgå en förvandling som gör den till en av de mest intressanta fastigheterna i Sverige, säger Markus Pfister, Affärsenhetschef på Diligentia.

Före sommaren kommer Diligentia att berätta mer om konceptet och planerarna för nya Sveavägen 44.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige